Behandelingen bij EduMedica

EduMedica is een opleidingsinstituut/centrum voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Je kunt behalve opleidingen en cursussen ook terecht voor behandelingen.

De aangeboden behandelingen zijn: Acupunctuur, EMDR, Hypnotherapie en Systemisch Werk.
Deze worden verzorgt door Melanie van der Veeke.

Aanbod van behandelingen

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeswijze die ervan uit gaat dat zich in je lichaam onzichtbare banen bevinden waar energieën langs lopen. Deze energieën kunnen uit balans raken, wat je gezondheidsproblemen zou kunnen verklaren. Alle onzichtbare banen gezamenlijk vormen een energienetwerk, met daarop acupunctuurpunten. Door naalden te plaatsen op de juiste acupunctuurpunten kan de acupuncturist de energiestroom afremmen of juist stimuleren. Daardoor herstelt de energiebalans in je lichaam, wat kan helpen om je gezondheidsproblemen op te lossen

Er worden extreem dunne naalden in het lichaam geplaatst om zo pijn of symptomen te verminderen. Het kan bijvoorbeeld hoofdpijn, vermoeidheid en/of lage rugpijn verhelpen.  In 1979 heeft de WHO een lijst samengesteld met klachten waarbij acupunctuur succesvol ingezet kan worden.

Melanie is al 20 jaar als acupuncturist werkzaam.

Naar acupunctuur

Ademwerk laat je zien hoe je door (anders) adem te halen tot andere prestaties kunt komen, je gezondheid kunt optimaliseren en meer focus kunt krijgen. Je leert tevens om rustiger en functioneler te ademen.

Niet alleen mensen met vermoeidheidsklachten of met een burn-out bijvoorbeeld, maar ook mensen met het zogenaamde hyperventilatie syndroom of longproblemen kunnen hier baat bij hebben. Mensen met slaapproblemen ervaren vaak ook minder problemen met slapen door eerst ademhalingsoefeningen te doen voor ze gaan slapen. Door alleen al dagelijks ademhalingsoefeningen te doen, word je rustiger.

Eigenlijk kan iedereen profijt hebben van ademwerk: studenten, mensen met een drukke baan, gestreste ouders, mensen met longproblemen of wanneer je gewoon gezonder wilt leven.

naar ademwerk

Hypnotherapie kan ingezet worden bij een aantal verschillende klachten. Lichamelijke, psychische en emotionele klachten. Ook bij lichamelijke klachten die niet goed te verklaren zijn (SOLK), kan het verlichting geven . Het kan zelfs een positieve rol spelen bij het verbeteren van een sportprestatie.

Er is geen spraken van hypnose zoals we die kennen van shows, maar we leren op een andere manier naar onszelf luisteren. Over het algemeen geven cliënten aan dat de therapie ze ontspannen maakt en dat deze ervoor zorgt dat ze zich beter kunnen focussen. Door de trance waarin je je begeeft, kan de hypnotherapeut rechtstreeks communiceren met je onbewuste, waarbij de therapeut een brug schept tussen het bewuste en het onbewuste.

Naar Hypnotherapie