Wat is NLP?

Neuro-linguïstisch programmeren, of NLP wordt gebruikt als een methode voor persoonlijke ontwikkeling door het bevorderen van vaardigheden, zoals zelfreflectie, vertrouwen en communicatie.

De meesten van ons hebben specifieke doelen voor ogen in ons leven (op persoonlijk en/of professioneel vlak), maar soms/vaak blijven we hangen in een patroon van negatief denken of onproductief gedrag dat ons succes saboteert.

  • NLP is een gespecialiseerd gebied van onderzoek dat zich richt op het doorbreken van negativiteit en het herprogrammeren van lichaam en geest om zijn doelen te bereiken.
  • NLP is een vaardigheidsset die is ontworpen ons te helpen de manier waarop we communiceren, leiden en beïnvloeden te verbeteren.

Welke voordelen kan NLP je bieden?

NLP kan je helpen je communicatie en invloed te verbeteren door je vermogen om de reacties van anderen te lezen en te voorspellen te verbeteren. Goede communicators begrijpen mensen en weten hoe ze hen kunnen bereiken met hun boodschap.

NLP-onderzoekers hebben de meest invloedrijke redenaars in de geschiedenis bestudeerd, mensen zoals Martin Luther King en Nelson Mandela, en ontdekten dat ze allemaal op een natuurlijke manier zich op dezelfde wijze uiten als de meerderheid van hun publiek, bezwaren omzeilden, en zeer door hun publiek herkenbare illustraties gebruikten om zo hun zorgen en hun visie op de toekomst te uiten.

De unieke vaardigheden die bij een NLP-training worden geleerd, kunnen op vrijwel elk aspect van het leven worden toegepast, of het nu gaat om het runnen van een bedrijf, het spelen van een sport of het verbeteren van de gezondheid. Hieronder zullen we bespreken hoe NLP kan helpen op verschillende gebieden van het leven.

De voordelen van NLP in:

de sport

Sport vereist vastberadenheid, veerkracht, opoffering en toewijding. Sommige sporten zijn teamwork, terwijl anderen heel individueel zijn. Het vermogen om de geest consequent te gebruiken is een cruciale vaardigheid in sport. De technieken die worden onderwezen in NLP kunnen sporters helpen met het oefenen voor succes, hun teamwork vaardigheden te verbeteren en zelfs bij het helpen bij terugkeer van blessures.

de gezondheid

De voordelen van NLP voor de gezondheid zijn dat veel mensen een verlangen hebben om hun gezondheid te verbeteren, maar vaak niet weten waar ze moeten beginnen. De technieken die worden onderwezen in NLP kunnen patiënten helpen om effectiever om te gaan met chronische ziekten, of om controle te krijgen over ongezonde gewoonten zoals roken of emotioneel eten.

de coaching

De voordelen van NLP voor de coaches ligt hem in de noodzaak dat de coach de mensen dient te helpen hun eigen weg te gaan. NLP voorziet de coachingwereld van een arsenaal aan technieken om de blokkades en excuses van mensen uit te dagen. De coach maakt kennis met een proces waarmee hij de echte legitimiteit en waarde van doelgerichtheid bij zijn klanten kan vaststellen.

het onderwijs

De vaardigheden die in NLP worden geleerd, kunnen studenten helpen leerproblemen te overwinnen, hun concentratie te verbeteren en negatieve gedachten te neutraliseren. Er bestaat niet zoiets als een langzame leerling in NLP. Je hebt effectieve strategieën ontwikkeld om te leren, of niet.

Soms denken kinderen dat ze niet kunnen leren omdat ze het niet goed doen op school, maar NLP richt zich op middelen en een NLP Practitioner wil weten waar je iets effectief hebt geleerd. Iedereen is ergens goed in. Het kan gaan om gamen of skateboarden of iets anders, maar het moest nog geleerd worden. Of het door anderen wordt gewaardeerd of niet, dat is een ander verhaal.

het bedrijfsleven

Aangezien zowel verkoop als management rechtstreeks omgaan met het vormen van relaties met anderen is, kan NLP je helpen verbeterde communicatie, management, leiderschap en coachingsvaardigheden aan te leren voor diegenen die hulp nodig hebben bij het verbeteren van hun loopbaan. Zo kun je je NLP opleiding tot en integraal onderdeel maken van jouw succes op de werkvloer.

het algemeen

Als je ernaar streeft meer succes te hebben in je persoonlijke en professionele leven, kun je gemakkelijk gefrustreerd raken wanneer je niet presteert zoals je wilt of verwacht. NLP kan praktische training bieden die je kan helpen om je denk- en gedragspatronen bij te schaven om aan te sluiten zodat het bereiken van uw persoonlijke, professionele en relatiedoelen een concrete mogelijkheid wordt.

Ben je klaar om uitzonderlijk te zijn? Laten we dan praten over welke weg voor jouw de ideale weg is om te volgen door contact met ons op te nemen.

Vragen aan EduMedica